Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


fontos

2008.08.30

A cápák védelmében - Minden évben sok ezer cápa pusztul el, de elsősorban nem a környezetszennyezéstől illetve a strandok védelmében, hanem mert a cápauszony egy igazi különlegesség az ázsiai étlapokon.

A fehér cápa magánélete - A legrettegettebb emberevő cápák közé tartozó fehér cápának (Carcharodon carcharias), amely nagy hírnévre tett szert a Cápa című horrorfilm nyomán (és amely Ausztráliában védett fajnak számít), nagyon keveset tudunk az életmódjáról.

A nagy fehér cápa nősténye otthonülő, a hímje vagabund - A Coloradoi Egyetem tengerbiológusai DNS-vizsgálatot végeztek a nagy fehér cápák két populációján, összesen 95 egyeden.

A nagy fehér is sokkot kap az elektronikus cápariasztótól - Egy ausztrál cég szerdán mutatta be azt a lábszárra erősíthető szerkezetet, amely a cápákat elriasztó elektromos mezőt gerjeszt.

Cápatámadás - A cápatámadások okai, mit tegyünk, hogy elkerüljük a baleseteket?

Cápább a cápánál? - Míg meg nem építették az új kikötőt, a brazil Recifében nem tartottak a cápáktól.

Shark - Cápa show - Cápafajok, cápatámadások, hírek, 3D interaktív képek.

Tanácsok cápatámadás ellen - Kevés olyan lény van a Földön, melytől ennyire félnek és ilyen kevéssé értik meg őket. Tengerben fürdőzők figyelmébe.

Óriásszájú cápa Dél-Afrika partjainál - Egy ritka faj, az óriásszájú cápa tűnt fel Dél Afrika partjainál. Az állatról 1976-ban szerzett tudomást a világ és azóta is csak ritkán bukkan fel.