Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rákaptak a cápák az emberhúsra

2008.08.30

A cápák ezentúl vadászni fognak az emberekre - ezzel riogatnak szakértők azok után, hogy egy hónap alatt két szörföst meghalt, egy pedig súlyosan megsérült cápatámadás következtében a mexikói partoknál. Ráadásul most eltűnt egy negyedik hullámlovas is, ugyanott - adta hírül a The Sunra hivatkozva az Infórádió.

capa01.jpg (768 x 576 px)

A híres Acapulco közelében fekvő Zihuantanejo partjainál már több mint harminc éve nem volt cápatámadás - most viszont egy hónap alatt két ember halt meg, egy súlyosan megsérült, egy negyedik pedig eltűnt szörfözés közben.

A helybéliek attól tartanak, hogy egyetlen ragadozó a felelős a támadásokért, szakértők azonban ezzel a véleménnyel nem értenek egyet; ők arra figyelmeztetnek, hogy egy csomó veszélyes bikacápa "pécézte ki" a szörfösöket - ilyesmire pedig soha korábban nem volt példa.

Szerintük az akár három méteresre is megnövő bikacápa rákaphatott az emberhúsra, Mexikóban ugyanis a gengszterek között nagy divat úgy megszabadulni valakitől, hogy a holttestet a tengerbe dobják. Becslések szerint több száz hullát tüntethettek el ilyen módon - a maradványokat pedig a cápák tüntették el.

Mivel éves átlagban csak négy halálos cápatámadás történik világszerte, a szakértők is értetlenül állnak a mexikói tragédiasorozat előtt.

A mexikói városban mindenesetre a rettegés uralkodik. Rendőrök járőröznek a strandokon, és mindenhol kitették a veszélyre figyelmeztető táblákat. A helyi üzletemberek, akik attól félnek, hogy a támadások miatt elmaradnak a turisták, versenyhorgászokat béreltek fel a cápák kiirtására.

A mexikói haditengerészet járőrhajói cirkálnak a partok közelében, figyelve, jönnek-e a cápák, szakértők pedig azt vizsgálják, mitől változhatott meg a tengeri ragadozók viselkedése, mitől lettek hirtelen ennyire agresszívek.